keskiviikko 24. elokuuta 2011

Huhhuh ja Mein Gott!

Vihdoin perillä. Onpahan ollut toiminnantäyteinen kuukausi, vaikka senhän piti olla jo sanomattakin selvää. Banaanilaatikot kummittelevat edelleen unissa ja saksan kielen taito hakee vielä jos jonkin verran muotoaan. Järjestelyt näyttivät paperilla läpihuutojutuilta, mutta näin jälkeenpäin ajatellen pitää kyllä hattua itselleen nostaa!

Eilinen d-day meni melko lailla sumussa, eikä pieneen mieleemmekään ehtinyt tulla mitkään blogiin kirjoitukset. Nyt hyvin nukutun yön ja univelkojen realisoinnin jälkeen ajatukset ovat ehkä hieman selkiytyneet, mutta mieliala sahaa melkoista vuoristorataa. Tämä johtuu osin pienoisista vastoinkäymisistä, joita tässä tämän prosessin ympärillä on sattunut. Viimeisimmäksi haasteeksi muodostui paikallinen opiskelija-asuntola (ÖAD), joiden jonot ovat pisimmät miesmuistiin (tosin tässä tapauksessa virkailija oli nainen, eikä hänkään tuntunut muistavan). Tästä johtuen asunnon etsintää joudutaan jatkamaan manuaalisesti paikan päällä netin hakukoneita hyväksikäyttäen, sillä hostellissa ei voi viettää kymmentä kuukautta (vai voiko?!). Onni on, että näin muodoin asuntoihin on mahdollista tehdä tupatarkastuksia, eikä siis tule lunastaneeksi sikasäkkiä.

Lentoreittimme määränpäähän kulki Berliinin kautta ja matkalla tutustuimme muun muassa rinkeleihin, joihin oli integroitu voi sisään! Pientä myötähäpeää ja hämmennystä AirBerlinin lennoilla herätti matkan varrella jatkuvasti soinut kotimainen, nimeltä mainitsematon yhtye (Sunrise Avenue), josta germaanit eivät näytä saavan tarpeekseen. Sanat eivät riitä kertomaan, mutta onneksi 'Goodbye Hollywood Hills' riittää! Toivon mukaan paikan päällä ei ole aivan yhtä suuri hypetys käynnissä, eiköhän tämä aivopesu riitä tältä erää.

Illalla pääsimme vihdoin maistelemaan viiniä Wienissä, joskin olot olivat hieman askeettisemmat kuin mitä olimme odottaneet.. Alkutaipaleen majoituspaikkamme Strawberry Hostel on likipitäen semmoinen kuin ounastelimmekin (Hostelli), mutta telkkarille huoneessa olisi ollut ehkä jotain käyttöä. Toisaalta dubattua scheissea ehtii varmaan katsoa tuutin täydeltä tuonnempanakin.

Muutaman kerran on tuntunut aivan hullulta idealta tämä vaihto, mutta pääasiallisesti menee lujaa. Onneksi kielikurssi alkaa vasta ensi viikolla, joten ehdimme ottaa hoodit haltuumme!

Kuvia luvassa heti kun niitä koneelle saadaan!

Näiltä osin 'over and out

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti