tiistai 15. marraskuuta 2011

Rästipäivitys

Kolme viikkoa on vilahtanut ohi niin nopeasti, ettei siinä ajassa juuri ole ehtinyt sitä kuuluisaa kissaa sanoa. Opinnot ovat edenneet molempien osalta ihan mukavasti ja helteiden jälkeen hyiseltä tuntuva kylmyys on lopulta saapunut osaksemme. Ensimmäiset tentit ovat jo takanapäin, mutta paljon on tekemistä vielä edessä ennen joululomille pääsemistä. Koulun aikataulutukseen on jotakuinkin tottunut ja maanantain aamuherätykset tuntuvat aivan yhtä pahoilta kuin koto-Suomessakin.

Toissaviikon kohokohtiin kuului eittämättä allekirjoittaneen toinen piipahdus syksyisessä Münchenissä. Tällä kertaa kohteena ei ollut Oktoberfestit, eikä jalkaan vedetty edes nahkahousuja. Jo toista syksyä peräkkäin päätin lähteä vilkaisemaan lempijoukkue Bayern Münchenin nykykunnon Mestarien liigassa. Seuranani oli muuan ystävä Wienistä, johon toivottavasti sain iskostettua jonkin sortin Bayernin kipinän, yrityksestä ei ainakaan jäänyt uupumaan! Itse peli oli aivan alkuminuutteja lukuun ottamatta melkoinen trilleri, jossa nähtiin Gomezin hattutemppu (ensimmäisellä puoliajalla), kaksi ulosajoa, Schweinsteigerin ikävä loukkaantuminen, kymmenkunta keltaista sekä kaikkiaan viisi maalia. Lopputulokseksi Allianz-areenalle jäi kotivoitto 3-2 ja ottelun jälkeen tulin alkaneeksi suunnittelemaan jo uutta reissua takaisin. Münchenissä syksy ja ruska oli juuri parhaimmillaan ja seuraavan aamupäivän kiertelimme hieman vanhaa kaupunkia ristiin rastiin. Sitä ennen tulimme piipahtaneeksi Bayernin harjoitusalueella, jossa saimme seurata joukkueen aamuharjoituksia melko läheltä. Porukkaa paikalla oli pilvin pimein ja sekä fanien että joukkueen ilmeet olivat melko huojentuneita edellispäivänä ansaituista kolmesta pisteestä. Matkamme Wienin ja Münchenin välillä kulki autobahnien kautta ja matkan aikana Alpit siinsivät jylhästi taivaanrannassa. En malta odottaa laskettelukautta! 






Aamuharkat

Viime viikko meni hyvin pitkälti suomalaisen ystävämme Matin kanssa leikkien ja touhuten. Matti oli Wienissä vierailulla tyttöystävänsä Ellan luona, joka touhuaa täällä päässä parhaillaan jatko-opintojaan. Visiitin aikana dartsibaarit tulivat tutuiksi (joista yhdessä baarimikko oli varmasti eniten päissään: kiskoi vartin välein tekilan huiviinsa ja tanssi kuin viimeistä päivää, kuvamatskua löytyy!) kuten myös perinteiset Bingo-iltamat ja kävinpä heittämässä toverini kanssa lisäksi toisen opaskierroksen jo hyväksi todetussa Ottakringerin panimossa. Seuralaisemme kierroksella koostuivat paikallisista eläkeläisryhmistä, mutta yhteinen kieli löytyi helposti, sosiaalisia nuorukaisia kun olemme! Kierroksen ja tuotevertailun jälkeen tulin varoittaneeksi opastamme (joka oli siis sama kuin viime kerralla), että ystävysten saapuessa yksittäin luoksemme käymään, joudun varmasti lunastamaan jonkin sortin kausikortin tähän nähtävyyteen. Kävimme myös keisarin vanhoilla metsästysmailla Leinzer Tiergartenissa, joka on nykyään lenkkeilijöiden ja ulkoilijoiden suuressa suosiossa. Alueen aitojen sisällä elää nykyään muun muassa 1000 villisikaa ja 700 muflonia yms.. Paikka teki todella vaikutuksen ja sinne tulee varmasti suunnattua myös uudelleen. Luonnollisesti kävimme tutustuttamassa Ellan ja Matin  hulppeisiin viinikukkuloihin, jossa järjestimme pienimuotoisen piknikin ja vierailimme Heurigerissa. Mukana oli myös Even ruotsalainen opiskelukaveri Cecilia. Säältä ei olisi voinut enempää pyytää, sillä elohopea kipusi varmasti päälle 15 asteen ja ylämäissä takit vaihtuivat hyvin nopeasti t-paitoihin. Porukassa oli mukava nautiskella viimeisistä lämpimistä syyspäivistä.

Kukkulan kuninkaat ja kuningattaret
Darts-mestarit
Kauppias hoitaa homman!

Leinzer

Keisarin vaatimaton metsästysmaja

Stephansdomin katon mosaiikkeja



Matin hyvästeltyämme torstaina kylään tupsahtivat appivanhemmat, joita myös Even porukoiksi kutsutaan.  Tuliaisina Suomesta saimme ruisleipää, suklaata ja mikä tärkeintä, talvitakit. Viikonlopun hurvittelimme pitkin kaupunkia kiertäen kaikki tärkeimmät nähtävyydet, syöden enemmän kuin tarpeeksi sekä ottaen kaiken kaikkiaan melko lailla lunkisti. Sunnuntain kohokohta oli varmasti vierailu Schönbrunnin eläintarhassa, joka itse asiassa on maailman vanhin lajiaan. Eläintarha on auki ympäri vuoden ja pientä oudoksuntaa herätti nähdä eläimet ulkona aamupakkasessa, kun itsekin tuntui tärisevän kylmyydestä. Pääsimme myös ensimmäistä kertaa kiertämään Wienin kuuluja joulutoreja, jotka osoittautuivat mukavan tunnelmallisiksi kiertelypaikoiksi. Näillä markkinoilla Glühwein virtaa ja ihmiset nauttivat joulun odotuksesta. Lämmikkeiden valikoima paikan päällä oli valtaisa aina Red Bull- punsseista Turbopunsseihin ja Granaattiomenapunsseihin. Joulutoreja järjestetään ympäri kaupunkia ja ehdimme piipahtaa sekä Rathausin- että yliopiston kampuksen melskeessä. Glühwein oli sen verran lämmittävää ja herkullista sorttia, että paikat käyvät joulun lähestyessä varmasti tutuiksi.
Ikkunaostoksilla joulumarkkinoilla




Pientä iltapalaa


Jatkosta sen verran että suunnitelmissa on viikonlopun reissu Budapestiin sekä joulutorien antimia. Joulukuun lähestyessä saamme lisäksi vieraita tällä kertaa Jessen puolelta..

Pikku-Nälkä tunnustaa väriä

2 kommenttia:

  1. Tuli kyllä taas kylmät väreet kun kuuntelin ja kattelin tota videoo. :) Taisitte istua aika lähellä sitä paikkaa missä vuos sittenkin istuttiin?:) Ja tuo panda on ihana<33 :)
    JEEEEEE, 17 päivän päästä ollaan jo siellä! :))

    VastaaPoista
  2. Joo, on se niin jylhä tunnari että nöyräksi vetää joka kerta! :) Oltiin melko lähellä niitä viime vuoden paikkoja, tosin tuo video on kuvattu sieltä pikkasen ylempää, tasanteelta. Tuo pikkunen panda nukku tuolla kelon nokassa :D

    JEEE, sit nähdään!

    VastaaPoista