sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Tilannetietoja Wienistä!

Meininki Wienin päässä on jatkunut likipitäen yhtä kiireisenä kuin tähänkin saakka. Tekemisen puutteesta ei voida puhua, sillä jokaiselle illalle on 100 % varmasti laadittu jonkin sortin kissanristiäiset. Kielikurssin täyttäessä aamupäivän ohjelman, olemme saaneet iltaisin nähdä mm. paikallisen Ottakringer-panimon toimintaa sisältä käsin, uida Tonavassa keskellä kaupungin sykettä sekä viettää laatuaikaa kansainvälisellä illallisella. Myös Schönbrunnin linna (joka sijaitsee melkein naapurissamme) on tullut ensimmäistä kertaa kierrettyä. Jatkossa linnaa saattaa nähdä useammankin kerran, sillä lenkkeilymaastot ja piknik-mahdollisuudet linnan puutarhassa ovat ihanteelliset.


Ottakringer-panimo oli ex-Alkon myyjällekkin toiveiden täyttymys, sillä vaikka asiasta kuinka paljon tahansa tietäisikin, on aivan eri juttu nähdä teoria käytännössä. Panimo oli suuri kolossi, jossa valmistuu vuosittain 600 000 hehtolitraa olutta janoisille kansalaisille. Oluenteko-prosessia en tässä vaiheessa ala sen laajemmin
kuvailemaan, mutta sen verran voin kierroksestamme valottaa, että viimeinen etappimme oli suuri baarintapainen tila, jossa kukin sai maistella haluamiaan olutlaatuja. Suomalaisesta näkökulmasta tuntui hieman oudolta laskea tiskin takana itse olutta itselleen, mutta eipä kai se väärin ole?

Tiistain kansainvälinen illallinen oli eksotiikkaa täynnä. Tarkoituksena oli laajentaa hieman vaihtareiden ruokalajitietämystä. Veimme mukanamme suomalaisia perinneherkkuja: korvapuusteja ja salmiakkia, mutta lisäksi Suomen pöydästä löytyi karjalanpiirakoita, munavoita ja lihapullia. Yleisesti ottaen illallisen makukirjo
ylitti villeimmätkin odotukset: kreikkalaisista puolalaisiin ja hollantilaisista espanjalaisiin ruokiin. Ruokaillessa ilmeni hetkiä, jolloin ei oikein tiennyt mitä epäilyttävää suuhunsa oli pistänyt. Jälkiruoaksi Jesse tuli maistelleeksi liekitettyjä Mozartin kuulia, joista ei myöskään eksotiikkaa puuttunut (video). Kaiken kaikkiaan illallinen oli todella onnistunut ja ruokalajeista selvittiin ilman ribalia.

Paikallinen vaihto-opiskelijoiden päänmenoksi laadittu organisaatio (ESN) pitää Wienissä huolen siitä, ettei tekeminen lopu kesken. Mikäli iltaansa haluaisi klubeilla kuluttaa, on siihen tarjolla ilmeisen hyvät mahdollisuudet: 50 sentin drinkeistä karaoke-iltoihin ja niin edespäin. Toistaiseksi ohjelmaa on ollut sen verran reilusti, ettei kaikkeen tähän jaksa millään venyä.

Myös Tonavassa uinti oli mielenkiintoinen kokemus. Kielikurssin opettajamme on melkoinen matkaopas, joka osaa kyllä näyttää mitä kaupunki asukkailleen tarjoaa. Vesi oli ihmeen puhdasta ja todella lämmintä, joten rannalle saattaa eksyä vielä useammankin kerran mikäli säät jatkuu tämänlaisina (+30c). Yhteyshenkilömme Martin valotti meille hieman tulevia aikoja ja hänen mukaansa nyt on alkamassa vuoden paras ajanjakso, jolloin lämpötila pysyttelee piiiitkään +20 - +25 asteessa. Lisäksi alkamassa on uuden viinin sesonkiaika, ja jo nyt lähes jokaisesta Wienin kuppilasta saa tilattua "Sturmia", joka on uutta keskentekoista viiniä. Sturm maistuu aivan siman ja mehun yhdistelmältä ja on näin ollen suosittu illanistujaisjuoma.

Ps. Eve katsoo jo toistamiseen vuorokauden sisällä Titanicia telkkarista (saksaksi dubattuna, natürlich), älkää kysykö miksi! Kämppäkuvat eivät mahtuneet vielä tähän syssyyn, mutta ovat kyllä tulossa pikapuoliin..

Sain modattua blogia myös niin, että kaikki halukkaat (myös ei-rekisteröityneet) voivat halutessaan kommentoida ja muistuttaa kirjoittajaa esimerkiksi suomen kielen kielioppisäännöistä.

Terkkuja kaikille!

Tschüssi!

Koulupäivän eväät Freudin puistossa.

Baarimikko osasi hommansa!

Pruuvailuja, osa 1

Pruuvailuja, osa 2

Linnan Herra,
Ja Herttuatar.

Schönbrunnilaiset.
Schönbrunnin mantuja.
Viikottainen pikku-nälkä -kuva.

4 kommenttia:

 1. Pipsa lähettää terkut Ruotsista! Oh, vähän kivalta kuulostaa teidän vaihtarielämä. Valitettavasti mun suomi huononee päivä päivältä niin äiti ei voi nyt huomautella kielioppivirheistä. Olen kuitenkin erittäin kateellinen tuosta Even Titanic elämyksestä! Leonardo saksaksi täytyy olla jotain todella todella seksikästä. Terkkuloita.

  VastaaPoista
 2. voi vitsit, Pikku nälkäkin päässyt taas kuvaan! Vähänkö nauroin tolle vikalle kuvalle! :D Se on kyllä päässyt reissaamaan monessa maassa. :) Hei hieno paita Hermannilla tossa ekassa kuvassa! Ja siis toi linnan puisto on tosi upee! Kyllä teillä kelpaa siellä lenkkeillä tollasissa maisemissa :) Terkut Evelle! :)
  -Hermanni

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pipsa terkuista, täällä tulee telkkarista joka kanavalta 24/7 miehen puolikkaita dubattuna, joten ei liene ihme että Eve liimaantui Titanicin pariin! Mikäs täällä on ollessa, kyllä kannatti lähteä avartamaan maailmannäkemystä! Vähän olen kyllä nyt pettynyt kun ei tule noottia kielioppisäännöistä, mutta olkoon tämän kerran..

  Hermannille terkut pikku nälältä! Se on niin fiksu ja filmaattinen nuorukainen, mitä nyt välillä vähän katala :D Mukava sitä on kuvailla. Pitää piipahtaa sitten linnan puistoissa kun työkin tulette käymään, jos vaan shoppailuilta ehditään! ;)

  VastaaPoista
 4. Komm her Junge gefickt zu werden!

  VastaaPoista